Praktijk Manon

Bij mij kun je terecht voor een acupunctuurbehandeling die voor jou is gemaakt. Mijn interesse heeft altijd al gelegen bij de oosterse zienswijze en dus heb ik ervoor gekozen om van mijn passie, mijn werk te maken.
Bij mij kun je rekenen op een moderne en doelgerichte aanpak die gebaseerd is op eeuwenoude kennis en tradities. Zie acupunctuur dan ook als een mooie ondersteuning of aanvulling op de reguliere zorg.

Tip: Lees hier meer over de geschiedenis en het tot stand komen van de acupunctuur!
https://skepp.be/nl/gezondheid/alternatievebehandelingen/acupunctuur/geschiedenis-van-de-acupunctuur

In deze vorm van geneeskunde is alles met elkaar verbonden, lichaam en geest,  interrelaties van de organen, het externe van het lichaam en het interne van het lichaam en invloeden van buitenaf. Al deze verbindingen uiten zich in de meridianen (energiebanen) en Qi (energie).

Tijdens een behandeling komt het er op neer het evenwicht die van nature bestaat te herstellen. Dit evenwicht is wat wij in de Chinese geneeskunde kennen als Yin en Yang.

Door het leven wat wij tegenwoordig leiden ontstaat er vaak een disbalans van Yin en Yang, die zich op allerlei manier in ons lichaam kan uiten. Acupunctuur is er voor fysieke en mentale klachten. Het werkt ook preventief.

Voor het inzetten van acupunctuur heeft de WHO (World Health Organisation) een lijst van klachten opgesteld. Deze lijst kun je terugvinden onder het kopje indicaties.

Als therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NWP. Hierdoor worden de behandelingen bij een aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed.

Vanuit een kwaliteitsbeleid is de NWP uitgegroeid tot een keurmerk voor natuurgeneeskundige beroepstherapeuten. De beroepsvereniging NWP streeft ernaar om kwaliteit en acceptatie van haar therapeuten te bevorderen. Daarnaast vormen professionalisering van de complementaire zorg en verbinding met de reguliere zorg belangrijke speerpunten.